woensdag 8 februari 2012

Vegetarische pasta carbonara

Soms heb je van die gerechten die een instant-hit zijn. Ik had in Italië wel eens een pasta carbonara gegeten, maar vanuit mijn eigen keuken was er nog nooit zo'n schotel gekomen.

Tot gisteren.
En reken maar dat het een FSD (frequently served dish) gaat worden.

Foto van Foodandwine.com

Vegetarische pasta carbonara
Benodigdheden (saus is voor ca. 3 à 4 personen)

Olijfolie
1 ui
400 ml slagroom
1 ei
1 bakje vegetarische baconreepjes (GoodBite)
Italiaanse kruiden naar smaak

En
75 gram pasta per persoon

Bereidingswijze, ca. 15 min.
Kook de pasta volgens de algemene bereidingswijze. Neem een lekkere pasta, een goede, de saus moet aan de pasta hangen. Ik heb linguine gebruikt, tagliatelle is ook een optie. Snipper de ui.

Bak in wat olie de ui glazig. Voeg de baconreepjes toe en roerbak deze enkele minuten. Voeg de slagroom toe en breng al roerende aan de kook. Kruid door middel van de Italiaanse kruiden (ik ben heel makkelijk en gebruik gewoon gedroogde in dit seizoen) en voeg wat zout en peper toe. Klop het ei los. Zet het vuur uit, voeg het ei toe en roer goed door. De saus dikt in.

Giet de pasta af, maak de borden op, bestrooi nog met wat kruiden en serveer direct.

Eet er een lekkere, frisse Italiaanse salade bij. De carbonara is vrij machtig. Hoog eet-je-vingers-erbij-op risico.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten