zaterdag 25 februari 2012

Project op poten

LinkEerder schreef ik dat ik nog een binnenprojectje had. Dat projectje is inmiddels af en met gepaste trots laat ik hier zien hoe het geworden is. Ik heb de salontafel onder handen genomen. Dat was nodig, want na vier jaar intensief gebruik (we houden nogal van benen op de tafel, de "filmstand") was de tafel niet erg representatief meer:

De tafel is met een crèmefineer bedekt en die had vooral aan de zijkant losgelaten.

Die moest er dus af. Even een beetje trekken en afsteken met een mesje en die laag was weg. Vervolgens heb ik een kwast en een potje zwarte verf gepakt.

En het randje werd zwart.
Ik heb het niet erg netjes gedaan, dat was ook niet nodig, want:

Er moest een nieuw tafelblad op. Ik heb gekozen voor drie meubelpanelen met mooie houtnerf. Die moesten nog wel in de kleur die ik voor ogen had. Ik heb de blanke panelen drie keer met "greywash" gebeitst en één keer met "antiek-eiken".

Vervolgens nog twee lagen parketlak (blank, sterkste beschermlak voor hout) en de tafel ziet er prachtig uit. Ik ben er echt heel blij mee. De tafel oogt fris en past er nu eigenlijk beter in onze woonkamer. Missie geslaagd!

De vaas is van Hella Jongerius via Ikea

1 opmerking:

  1. leukleukleuk! pracht wel een klein trauma terug wat ik net had verdrongen; toen ik mn tafel afhad en alleen nog de laatste laklaagjes moest aanbrengen,.. lak erop en voor ik t wist; poes door de lak. GRRRRRRRR tijden wachten tot de lak was uitgehard ( dag of twee) tafel weer naar buiten, afschuren, stofvrij maken, en toen weer helemaal opnieuw.

    dus ik weet; t lijkt in dit blogje of je dit in een oogwenk hebt gedaan; het was flink werken. dus respect!! mooi, ( mooie vaas ook)

    en verbaas jij je ook zo ( als voetenopdetafelliefhebber) over al die mensen die gewoon geen salontafel hebben?

    BeantwoordenVerwijderen