woensdag 14 december 2011

Kerst bij onze Oosterburen

"Herzlich wilkommen in Düsseldorf"stond er op de borden richting het centrum. Vrij spontaan besloten manlief en ik om er toch nog maar een middagje op uit te trekken. Kleding shoppen en een kerstmarkt bezoeken, dat wilden we combineren. Düsseldorf was één van de tips op Facebook en dus reden we gisteren, na de lunch, richting de landsgrens.

Düsseldorf heeft echt zijn best gedaan om het er sfeervol uit te laten zien. Toen we aankwamen goot het van de regen, maar een sfeertje hing er toch. Veel houten stalletjes, veel lichtjes, veel kerstgroen (niet alleen bomen) en eigenlijk doet elke zichzelf respecterende winkel (ook de grote ketens) mee met prachtig verlichte etalages... in sommige spelen complete verhalen zich af en worden er enthousiast kinderneusjes tegenaan gedrukt.

En overal die typische geuren: heisse maronen (gepofte kastanjes), glühwein, gesuikerde en gebrande amandelen en crèpes voeren wel de boventoon. Mix hierbij de kerstboomgeur en het is toch echt genieten hoor.
Aanschuiven voor een dampend kopje glühwein, zoals bij deze stellage, is volgens mij in deze tijd van het jaar een soort dagelijkse vrijdagmiddagborrel. Mannen in pak, vrouwen op hakjes: allemaal met een kopje in een andere smaak.
Op de Marktplatz bevindt zich de oudste kerstmarkt. Het is niet groot, maar het leuke is dat je via-via steeds weer meer stalletjes ziet.

Tot slot nog even de Köningsallee, of de "Kö" zoals ze hem daar noemen by night. Deze foto's heb ik genomen toen we terug liepen naar de parkeergarage, nadat we bij een Argentijn - ook met een supersfeer en simpel, maar prima eten - hadden gegeten. Heb nog even zitten stoeien met het fotobewerkingsprogramma.

1 opmerking:

  1. jaaaaaaaaaa je bent geweest!!! LEUK!!!(denk ik zo, al eeuwen niet geweest;))

    BeantwoordenVerwijderen